OM OSS

SJÄLSÖ BAGERI

Själsö Bageri öppnade midsommarhelgen 2014.

Vi är ett modernt hantverksbageri som bakar stenugnsbakat surdegsbröd i vår vedeldade ugn. Alla våra bröd och bullar bakas på plats i Själsö Bageri av vår gotländska chefsbagare Kenna Brobeck med personal.

 

HISTORIA

Fredrik Ekman och Claes Johansson träffades på en surfbräda i vattnet på Gotland. Claes med familj hade några år tidigare flyttat till Gotland. Fredrik var ofta på besök och det dröjde inte länge förrän familjen skaffade sig ett eget ställe på ön.

Efter många resor runt på ön för att leta vågor kom de på idén att starta ett bageri i Gamla Seglarstugans lokaler. De kontaktade nuvarande ägaren Joachim Kuylenstierna som gärna ville hyra ut huset. Ett halvår senare öppnades Själsö Bageri.

 

Fredrik Ekman har tidigare varit en av fem delägare i bagerikedjan Gateau som finns i Stockholm och Skåne.

Claes Johansson har tidigare arbetat på Sturehof i Stockholm.

 

Huset som bageriet ligger i har tidigare fungerat som Wisby Segelsällskaps klubbhus

och har i folkmun fått namnet Seglarstugan. Stugan såldes till Arne Strandänger 1997. Under fyra år drev Arne restaurang, café och festvåning i lokalen.

Seglarstugan såldes sedan till Pigge Werkelin med familj som drev skinnstudio i huset.

 

Vi ses!

 

Fredrik Ekman, Claes Johansson, Sofia Ekman

SJÄLSÖ BAGERI

 

Själsövägen 10, 622 76 Visby Tfn: 0498-27 09 09 Mail: sjalsobageri@gmail.com